reigando budo, escrima, veitsi, keppi, turku

Escrima

Escrima – filippiiniläinen veitsitaistelu

Escrima on perinteinen filippiiniläinen taistelulaji, jossa harjoitellaan monipuolista taistelua viidakkoveitsin, miekoin, kepein ja seipäin, mutta harjoitukset sisältävät myös ilman asetta tehtäviä tekniikoita. Escrimaharjoittelu aloitetaan kepeillä ja niiden avulla kehitetään liikkumista, koordinaatiota, refleksejä ja rytmitajua.

Pekiti-Tirsia Filippiineiltä, B.I.F.F. Englannista

Yamamichi Dojolla harjoitellaan kahta eri escrimatyyliä: suoraan Filippiineiltä peräisin olevaa Pekiti-Tirsiaa ja Englannissa nykyiseen muotoonsa kehittynyttä B.I.F.F:ää. Molemmat ovat erityisen tunnettuja veitsitekniikoistaan, mutta poikkeavat toisistaan mm. tekniikoiden määrien muuttumisessa: Pekiti- Tirsiassa harjoittelu aloitetaan suurella tekniikkamäärällä, jota harjoittelun edetessä pienennetään – B.I.F.F:issä lähdetään vähäisestä tekniikkamäärästä, jota edistymisen myötä kasvatetaan. Toisin kuin B.I.F.F:ssä, Pekiti-Tirsiaan sisältyy myös yksin tehtäviä muotoja.

Pieni otos escriman aseista.

Kunto kasvaa, koordinaatiokyky paranee

Escrimaharjoittelu kohottaa kuntoa sekä parantaa koordinaatio- ja reagointikykyä. Vaikka escrimaharjoittelu tehdään enimmäkseen erilaisia aseita käyttäen, opittuja liikkeitä voi soveltaa myös useisiin aseettomiin itsepuolustustilanteisiin. Jokainen harjoituskerta alkaa tuki- ja liikuntaelimiä vahvistavalla alkulämmittelyllä ja venyttelyllä.

Escrimaa kaikille aikuisille

Escrima sopii kaikille aikuisille kunnosta riippumatta. Treeneihin voivat osallistua kaikki 16 vuotta täyttäneet, mutta yläikärajaa ei ole – escrimaa voi erinomaisesti harrastaa vanhemmallakin iällä.

Pariharjoitus escrima-treeneissä.

Aloita heti!

Alkeiskurssi kestää noin kolme kuukautta. Varusteiksi riittävät tavalliset sisäliikuntavaatteet. Harjoitusmaksut voi maksaa joko harjoituskausittain tai ostamalla kymmenen kerran kortin tai käyttämällä liikuntaetuja. Harjoitusajat sijoittuvat mukavasti ilta-aikaan.