HEMA La Verdadera Destreza

La Verdadera Destreza: Oikea miekkailun taito

Opiskelemme, opettelemme ja harjoittelemme eurooppalaista historiallista miekkailua keskittyen renesanssiajan espanjalaisen ylimystön Verdadera Destrezaan.

Destrezan harjoittelu aloitetaan rapiirilla, noin 100 cm:n mittaisella kapealla terällä ja kuppikahvalla varustetulla miekalla, jota käytetään niin pistämiseen kuin viiltämiseen. Pääasiallisena kirjallisuuslähteenämme on Francisco Lorenz de Radan vuonna 1705 julkaistu Nobleza de la Espada, jonka tulkinnassa tukeudumme Ton Pueyn ja Sébastien Romagnanin esityksiin.

Pyrimme laajentamaan käsitystämme Iberian niemimaan miekkataidoista tutkimalla myös Verdadera Destrezalle rinnakkaista Destreza Vulgaria sen aikaisten miekkamallien kanssa sekä Verdadera Destrezan myöhäisempää sovellusta sotilassapelin käyttöön

Verdadera Destrezan varusteita
Verdadera Destrezan varusteita

Miekkailua kaikille aikuisille

Verdadera Destreza sopii kaikille aikuisille kunnosta riippumatta. Treeneihin voivat osallistua kaikki 16 vuotta täyttäneet, mutta yläikärajaa ei ole.

La Verdadera Destreza -varustus
La Verdadera Destreza -varustus

Aloita heti!

Alkeiskurssi kestää yhden kauden. Varusteiksi riittävät tavalliset sisäliikuntavaatteet. Harjoitusmaksut voi maksaa joko harjoituskausittain tai ostamalla kymmenen kerran kortin tai käyttämällä liikuntaetuja. Harjoitusajat sijoittuvat mukavasti ilta-aikaan.

Seuralla on muutama lainamiekka, joilla pääsee alkuun. Myöhemmässä vaiheessa ajankohtaiseksi tulee oman miekan ja suojavarusteiden hankinta.