Tai chi

Tai chi – kiinalainen taistelutaito

Tai chi on taolaiseen filosofiaan perustuva taistelutaito, joka tunnetaan erityisesti hyvistä terveysvaikutuksistaan. Tai chihin kuuluu muotoharjoittelu eli liikesarjat, joita toistetaan pehmeitä liikkeitä käyttäen. Tai chihin kuuluu kuitenkin muutakin, kuten pushing hands -pariharjoittelua ja asetekniikkaa. Reigando Budon tarjoaman tai chin tyylisuunta on nimeltään Wudang tai chi chuan.

Rentouttaa kehoa ja mieltä

Tai chissa pyritään käyttämään kehoa kokonaisvaltaisesti ja rentouttamaan liikkeen avulla sekä keho että mieli. Harjoittelu kehittää tasapainoa ja koordinaatiokykyä, parantaa verenkiertoa, nivelten liikkuvuutta ja keskittymiskykyä sekä lisää tietoisuutta omasta kehosta. Tai chi tukee myös muiden kamppailulajien harjoittelua. Hitaiden ja pehmeiden liikkeiden ansiosta tai chi sopii kaikille kunnosta riippumatta.

Voit aloittaa heti

Varusteiksi riittävät tavalliset sisäliikuntavaatteet, kuten t-paita ja rennot housut. Harjoituksissa toisinaan käytettäviä puuaseita on mahdollisuus lainata salilta. Tai chissa ei ole alkeiskurssia tai vyökokeita ja harjoittelun voi aloittaa milloin vain. Muotoharjoitteluun voi kuitenkin olla helpointa päästä mukaan, kun aloittaa harjoittelun kauden alussa.

Harjoitusmaksun voi maksaa joko harjoituskausittain tai ostamalla kymmenen kerran kortin tai käyttämällä liikuntaetua. Harjoituksia on kerran viikossa ilta-aikaan.