Tietoa escriman aloittaville

Harjoitteluasu

Alkeiskurssilla harjoitteluasuksi kelpaa hyvin esimerkiksi verryttelyhousut ja t-paita. Harjoituksissa ollaan paljain jaloin tai sisälenkkitossuilla varustauduttuna, ja aina ennen harjoituksia jalat pestään salihygienian säilyttämiseksi. Pukuhuoneen ja salin välillä kuljetaan sandaaleissa, jotta eteisen hiekat eivät siirtyisi tatameille.

Harjoitteluturvallisuuden takia tulee ennen harjoituksia kynnet leikata lyhyiksi sekä riisua kaikenlaiset korut, kellot ja lävistykset,  jotka voisivat tarttua vaatteisiin. Pitkät hiukset kannattaa sitoa poninhännälle.

Käyttäytyminen dojolla

Oppilaan on pyrittävä saapumaan ajoissa harjoituksiin. Myöhästyessä alkukumarrus suoritetaan itsenäisesti salin laidalla, jonka jälkeen jäädään odottamaan valmentajan lupaa osallistua harjoituksiin. Luvan saatuaan voi suorittaa lyhyen alkulämmittelyn itsenäisesti.

Salille saavuttaessa ja sieltä poistuttaessa suoritetaan ovella pystykumarrus, jonka tarkoituksena on osoittaa kunnioitusta harjoitustovereita ja itse harjoituspaikkaa kohtaan.

Ennen ja jälkeen harjoituksen suoritetaan valmentajan ohjaama tervehdys, jolla osoitetaan kunnioitusta läsnäolijoita kohtaan.

Oppilaan on pidettävä harjoitusasunsa siistinä ja poistettava ennen harjoitusta sormukset, kello, korut ja muut ylimääräiset esineet, jotka saattavat aiheuttaa vahinkoja.

Harjoitukseen on suhtauduttava vakavasti ja keskittyneesti. Turhaa keskustelua, nauramista ja äänekästä käyttäytymistä on vältettävä.

Valmentajan ohjeita on noudatettava nopeasti ja täsmällisesti.

Oikean harjoitteluhengen säilyttämiseksi kaikkia tunteenpurkauksia on vältettävä. Kiukku, halveksunta ja pilkanteko eivät kuulu salille.

Jos oppilaan on poistuttava ennen harjoituksen loppua, tulee hänen ilmoittaa siitä valmentajalle.

Valmentajalla on oikeus poistaa harjoituksista henkilö, joka ei noudata näitä ohjeita. Oppilas, joka käyttää opetettuja taitoja toisten ihmisten vahingoittamiseen ilman selvää itsepuolustuksen tarvetta, määrätään väliaikaiseen harjoituskieltoon tai erotetaan seurasta kokonaan.

Harjoittelun tärkeimmät tavoitteet ovat luonteen vahvistuminen, vilpittömyys, peräänantamattomuus, kohteliaisuus ja itsehillintä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu alkeiskurssille / liity Reigando budo ry:n jäseneksi tai kannatusjäseneksi tällä lomakkeella.